Skip to main content

Ett av de första företagen att etablera sig inom vårt område var Trestads Djurklinik.

Företaget startade 1992 i egna lokaler och man driver idag kliniken på en yta på ca 400m2 där man tar emot våra husdjur.

Kliniken har mycket modern utrustning till förfogande och kan utföra nästan allt inom sjukvård, tandvård och förebyggande hälsa för våra djur.

Vaccination av hund och katt samt hästar är ytterligare exempel på deras arbetsuppgifter.

Kundunderlaget är stort och består av 57% Hundar 40% katter och 3% andra djur som tex marsvin etc.

Upptagningsområdet är hela trestadsregionen och Trestad Center djurklinik är den idag största kliniken i Tvåstad.

 

Djurkliniken har också ett stort sortiment av foder och specialfoder för våra djur som kan vara en viktig del av vården, när våra djur drabbats av försämrad hälsa.

 

En vanlig dag startar tidigt med att intaget av djur för operation öppnar. Djur som ska sövas inför operation anländer och vården för dessa patienter tar sen stor del av dagen innan de är i form att åka hem igen

Polikliniken öppnar strax därefter för bokade besök och drop in vaccination.

Kliniken har idag 13 anställda och de olika yrkeskategorierna är veterinärer ,djursjukskötare och djurvårdare.

 

Företaget verkar vara mycket framgångsrikt och vi har träffat Åsa Svensson som började arbeta på kliniken 2008 och som idag är VD för bolaget, som förklarar:

-”Vi är ett mycket bra team som jobbar här och värdesätter den trygghet vi själva känner med våra kunskaper och kan förmedla denna trygghet även till våra kunder.

Vi har fina lokaler, mycket kompetenta medarbetare och modern utrustning till vårt förfogande och läget här på Trestad center är väldigt bra.”

Det är enkelt att hitta hit från alla hörn av vårt stora upptagningsområde och enkelt att parkera. Det finns även kollektivtrafik hit, men vi tycker den bör förbättras så fler kan välja detta alternativ.”