Skip to main content

Trestad Center företagarförening besöker företag på området:

Månadens företag Maj 2024 är:

Vi på Trestad Center företagarförening var såklart nyfikna på det nya företaget på vårt område.

Vi träffar Anna Westbeck VD, som bjuder på kaffe och en trevlig pratstund med massor av info om sitt företag och etableringen på Trestad center.

Västia startades 1986. Då började tillverkning och försäljning av glasfiberlådor, sandlådor, sandbehållare, livbälteslådor/soffor och även verktygs- och redskapslådor. Västia utökade sitt sortiment med Igloos för glasåtervinning, där Västia snart blev marknadsledande.

År 1994 startade företaget också tillverkning av sina första VÄSTIA DUSCHRUM®. Denna produkt har idag levererats i över 25 000 exemplar till de flesta av Sveriges kommuner.

2013 förvärvade Anna Westbeck och David Bäck Västia och skapade sedan två varumärken. Västia Care och Västia Produkter.

Företaget har idag 5 anställda och en konsult.

Västia plastindustri tillverkar Sandlådor, redskapslådor och Glasåtervinningskärl helt i Polyetenplast som är 100% återvinningsbart och därmed miljöanpassade produkter.

Västia Care är varumärket för Duschlösningar och färdiga Duschrum för bostadsanpassning. Flertalet av Västias produkter är patentsökta och registrerade varumärken.

I monteringshallen på Dubbgatan finns en genomtänkt monteringsline där Duschrummen monteras och specialanpassas för kundens beställning med olika aluminiumstommar, acrylglas i olika storlekar och kompletta golv som också kan anpassas till kundens behov. Inkommande gods för de olika monteringsstationerna sorteras och lagras direkt vid monteringsstationen vilket underlättar för montören att finna rätt artikel som ska monteras.

Vi hittade en skön soffgrupp direkt i anslutning till monteringshallen där vi kunde sitta ostörda och få höra Anna förklara alla genomtänkta lösningar för en rationell montering av produkterna.

De stora kunderna är de företag som genomför bostadsanpassningar för människor som vill kunna bo kvar i sin hemmiljö på ålderns höst. Västias kunder är bland annat fastighetsägare, byggföretag, grossister, kommuner, m fl.

Västia Plastindustri har ett sortiment av Gatusandlådor i flera storlekar för halkbekämpning under den kalla årstiden. Dessa Gatusandlådor har smart konstruerade lock som minimerar kondens och minskar risken att sanden i lådan fryser fast.

Även glasbehållare för källsortering av flaskor glas burkar mm i lämplig storlek för restauranger, Fartyg ,sjukhus etc. finns i Västias sortiment. Såklart är dessa tillverkade i Polyetenplast och rymmer ca 0,8m3 och går på hjul så de är flyttbara och de är såklart 100% återvinningsbara.

Anna Westbeck är VD för företaget och har en gedigen bakgrund som företagare och har tidigare bl a jobbat som VD på ett teknik- och serviceföretag och under flertal år jobbat som konsult för Uddevalla kommun.

Anna gillar att köra motorcykel och äger 2 motorcyklar. Men tiden ska ju räcka till så mycket annat också.

Anna Westbeck utsågs till årets företagare 2019. Ett pris som Anna och företaget är tacksamma för.

Citat från prisutdelningen: ”Jag hade inte stått här om jag inte haft mina fantastiska medarbetare. Jag har ett bra team. Men min familj har också stöttat mig hela vägen”.

Anna bor på en lantgård strax utanför Trollhättan, vackert vid Göta Älv tillsammans med familjen där dom också driver sin gård parallellt med sitt företagande här på Trestad Center.

Vi frågade även Anna om det var något särskilt hon ville förbättra här på området och hon svarade direkt att hon önskar mer samarbete och samverkan mellan företagen på området.

Det måste ju vi som företagarförening verkligen ta fasta på och jobba ännu mer på att få företagen att dela med sig av sina erfarenheter, tips och kunskaper till de som är nya företagare på området.

Vi får en väldigt god möjlighet till detta nu den 17 maj då vi och kommunen bjuder in till områdesträff på Trestad Värdshus kl 07.30-09.00 Kaffe och macka bjuds ni på såklart.

Det var väldigt Trevligt och intressant att få komma till Västia på Dubbgatan och vill tacka Anna för att du tog dig tid med oss och så hjälpsamt och trevligt visade runt och berättade om företaget och dig själv.

Vi kommer gärna tillbaka för fler trevliga fika och pratstunder när det passar.

Trestad Center företagarförening

Arne Kriewitz Olsson & Tore Carlsson