Skip to main content

Trestad Center företagarförening besöker företag på området:

Månadens företag Oktober 2023 är:

Trestad Värdshus

Restaurangen på Trestad Center har fått ny ägare och vi på företagarföreningen har fått en exklusiv pratstund med en av de nya ägarna.

Det var nu i September de nya ägarna tog över den välkända och omtyckta restaurangen där många äter lunch varje dag.

Vi blev varmt välkomnade av Muhannad Homsi som är restaurangchef och huvudägare till restaurangen och hotellet.

Muhannad har en bakgrund inom mattillverkning ,restaurang och eventföretag och har tidigare jobbat i USA som chef för ”Banquet Room” i Kalifornien.

Han har också varit företagare och drivit ett ostföretag med 27 anställda som tillverkade mozzarella.

Det finns också flera kopplingar till kända Vänersborgsföretag som hotell Herne och Frida fastigheter.

Muhannad visste när han tog över restaurangen att maten är känd, omtyckt och välsmakande och därför lyckades han övertala den nuvarande kocken att stanna kvar så alla stamgäster känner igen sig vid lunchen.

Massor av nya tankar och idéer finns hos denne företagare och vi fick veta några redan nu.

Restaurangen kommer snart att vara öppen alla dagar i veckan och ha erbjudande för såväl resenärer, för dig som kanske jobbar på helgen eller för familjer som vill äta middag.

Ett gatukök planeras i anslutning till restaurangen, där goda rätter kommer serveras för dig som har bråttom eller vill ha ett ”takeaway” alternativ. Du kommer även att finna ett bra sortiment av kioskvaror.

Musik och underhållning står också på menyn, och en hörna med en scen ska byggas, där gästerna vid olika tillfällen kan avnjuta levande musik från nya musiker och kanske blivande artister som lunch eller middagsunderhållning.

Här kommer finnas övernattningsmöjligheter i hotelldelen på övre våningarna med fräscha fina rum. Ett nära prisvärt och bra alternativ för dig som har gäster till företaget.

Konferensrum kommer också finnas tillgängligt.

Ett nytt och bra alternativ för förenings och företagsmöten där man också kan kombinera mötet med mat och dryck.

Muhannad ser en verkligt stor utvecklingsmöjlighet i restaurangen och hotellet och tillsammans med sin familj och anställda ska de förverkliga denna stora möjlighet som lokalerna och det fina läget mitt i Trestad ger.

Stor entusiasm och framåtanda utstrålar den nya ägaren till Trestad Restaurang och Värdshus och vi får många goda anledningar att besöka Muhannad med familj och anställda om och om igen.

Trestad Center företagarförening

Arne Kriewitz Olsson & Tore Carlsson